miércoles, 29 de julio de 2009

JIMI HENDRIX, accident o assassinat?


Pocs mesos després de la mort del baterista de The Jimi Hendrix Experience, Mitch Michel, surt a llum pública una curiosa noticia sobre la mort del guitarrista de Seattle, que planteja la possibilitat que aquest fos assassinat pel seu manager. La teoria prové d´un dels seus assistents personals, de nom James Wright, qui enguany ha publicat el llibre de memòries “In Rock Roadie” en el que afirma que en una nit de borratxera el representant de Hendrix, Michael Jeffrey –qui va morir poc després en un accident d´avió- li va confessar que ell mateix li havia ajudat a prendre´s unes pastilles somníferes que no podien barrejar-les amb alcohol dient-li tot el contrari. Sembla ser, segons el llibre, que l´artista anava a acomiadar-lo i per aquest motiu, i per cobrar l´assegurança de vida d´aquell, aquest va decidir matar-lo la nit del 18 de setembre de 1970.
La versió ha estat contrastada pel metge que va assistir-lo aquella nit a l´hospital londinenc Saint Mary Abbots, el qual ha manifestat que tals fets poden ser del tot possibles. L´autor de Are You Experienced? va ingressar a l´hospital després que el trobessin al seu apartament amb una ingesta extraordinària de vi que hauria barrejat amb nou de les mencionades pastilles. Una dada rellevant és que en aquell moment tenia vi per tot el seu cos, en el seu cabell i també en la seva roba, el qual fa que ens plantegem si realment el van obligar a beure. Posteriorment, i no se sap si per alguna negligència mèdica hauria arribat la seva mort per ofegament amb el seu propi vòmit.
El curiós del cas és que aquesta notícia hagi aparescut enmig de la convulsió per la pèrdua del Rey del Pop, amb la que veig moltes similituds, sospitosa coincidència que dona per pensar sobre si del que es tracta és d´ una estratègia comercial per incrementar les vendes del mencionat llibre que inclou la morbosa teoria. El que està clar és que res d´això és nou ja que les morts accidentals per excessos d´alcohol, drogues i pastilles són una constant en la història del rock, així Brian Jones, Janis Joplin, Jim Morrison o Bon Scott, i per a totes elles existeixen llegendes negres i teories de conspiració i assassinats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario