jueves, 10 de marzo de 2016

Mor Sir George Martin productor dels Beatles:



En un any fatídic en quan a morts de gent del rock, ahir es va anunciar que el passat dia 8 va deixar-nos el gran Goerge Martin. Artífex del so dels Beatles, el productor britànic conegut com el "cinquè Beatle" - títol que comparteix amb els també desapareguts Billy Preston, Stuart Stuckifle, Brian epstein i el sobreviscut Pete Best - , ha mort als 90 anys per causes naturals mentre dormia a casa seva. Un final tranquil per aquest home tranquil i elegant nascut a Highbury (Londres) l' any 1926.

Al llarg de més de cinquanta anys, el George Martin va producir més de 700 discos entre els que es troben els discos dels beatles. Director de la discogràfica Parlophone, un segell filial de la EMI, va escoltar en 1962 una cinta dels Beatles i va veure-hi alguna cosa. Després d' aconsellar canviar el baterista Pete Best per Ringo Starr aquell mateix any va començar a gravar els temes dels Fab Four començant pel single "Love Me Do" i pel elepé "Please Please Me". I ja l' èxit no va parar.

                              

Abans durant 12 anys havia estat gravant discos de Jazz y discos d' homor, experiència que el va ajudar a conseguir el so clàssic dels Beatles. Ingeniós a l' hora d' introduir efectes i sons orquestrals, la seva formació clàssica va ajudar al sorgiment de discos tant evolucionats com el "Revolver", el "Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band" o el "Rubber Soul" enregistrats als mítics estudis Abbey Road.

Si bé mai va acabar de conectar amb el John Lennon, qui no li reconeixia cap mèrit, amb en Paul MCCartney i la resta de la banda va conectar gràcies al seu caràcter educat, tranquil i discret.

Al llarg de la seva perllongada trajectòria en Martin va guanyar premis com els Grammy però també va treballar en el cine i la televisió, arribant a ocupar càrrecs a empreses de comunicació.

D' ell van sorgir iniciatives benèfiques per a ajudar l' illa caribenya de Montserrat (devastada pels tornados) i els seus mèrits acumulats li van atorgar el títol de Cavaller a mans de la reina Isabel II.

                        

Enrera queda aquest home que va ajudar a construir com pocs la llegenda de la banda més gran de tots els tems, sense el qual "Yesterday" no tindria l' acompanyament del quartet de cordes, tal com sempre ha reconegut en McCartney.

Descansi en pau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario