domingo, 23 de abril de 2017

ROCK ' N BOOK (VI):



Feliç Sant Jordi 2017,

El millor dia per comprar llibres, i si són de rock' n roll molt millor. Com cada any des del blog us volem donar algunes idees per a comprar literatura del gènere rocker. Esperem que us agradin i que us ajudin a agafar idees. Salut!


  • Neil Young. Una leyenda desconocida. Por Christian Aguilera (T & B Editores).



  • Fabulosa i complerta biografia  del guitarrista traduida al castellà que repassa la seva etapa amb els Buffalo Springfield, el hippiesme del seu pas als CSN&Y, els problemes amb les drogues i la pèrdua d' amics dels Crazy Horses i una vida del tot entregada a la música i a l' activisme polític.

  • Todo sobre los Beatles. La historia de cada una de sus 211 canciones.  Jean-Michel Guesdon i Philippe Margotin. Editorial BLUME:


Imprescindible document per als més fans dels de Liverpool. Un repàs exhaustiu a cada una de les 211 cançons que van gravar al llarg de la seva fugaç carrera. Història de la cançó, significats, autor, enregistrament,... tot en un to molt amè i entretingut.



  • Born To Run. Bruce Springsteen. Editorial Malpaso:


Les memories del gran "Boss" ens relaten la trajectòria d' un músic incansable i ens revelen secrets fins ara desconeguts de la seva infància i del seu estrellat, que ens ajuden a entrendre un personatge irrepetible pel rock.

  • Lost In Music: Una odisea Pop. Giles Smith. Editorial Contra:

L' autor ens narra en primera persona la història d' un jove que es queda atrapat per les melodies pop. Un relat d' amor als vinils i als cds, a les bandes i a la música dels anys 70-80 (referències a Stevie Wonder, XTC, Elton John,...). Es deixa llegir... especialment si comparteixes aquestes passions.


  • Eramos unos niños. Patti Smith. Editorial Lumen:

Novel·la mig autobiogràfica de la gran dama del rock. El seu particular homenatge a la amistat i al desaparegut fotògraf Robert Mapplethorpe, on també apareixen grans del rock com Jimi Hendrix i de la contracultura como Allen Ginzberg o Andy Warhol. Patti en estat pur.


  • Political World. Rebeldía desde las guitarras.Toni Castarnado y Eduardo Izquierdo Cabrera. 66 RPM Edicions:

Interessantíssim llibre que repassa la cançó protesta dels darrers anys a través de 123 peces, des del folk dels 60,  a la música negre, als Clash, a les campanyes anti-Bush, entre molta reivindicació política, social i cants pels drets civils. Ideal pels amants del rock i dels moviments populars pel canvi.


  • Música Infiel y tinta invisible. Elvis Costello. MALPASO:


  •                     


  • Interessantíssima biografia d' un dels majors creadors de la història del rock. Un home fet a si mateix que ha sabut deixar emprempta. Melòman apassionat, amic de cracks com Bob Dylan o Paul Mc Cartney, marit de Diana Krall i sac ple de les anècdotes més disparatades del rock.




    No hay comentarios:

    Publicar un comentario