jueves, 23 de abril de 2015

ROCK' N BOOK (IV):

Novament arribem a Sant Jordi i des d' aquí volem fer-vos unes recomanacions de literatura relacionada amb el món del rock. Molt aconsellables:



  •  Oooh My Soul. La explosiva historia de Little Richard. Por Charles White (Editorial Lenoir)




Única biografia que hi ha en castellà d' un dels pioners del rock' n roll. Un repàs als seus inicis a la música, els excessos dels anys seixanta, les continues gires, la seva controvertida sexualitat o la tornada a l' esglesia. 
  • El quinto beatle. La historia de Brian Epstein. (Panini Comics)


         

Fantàstica biografia il·lustrada del mànager dels Beatles Brian Epstein. Una mirada interior als fabulosos quatre desde la persona que els va aixecar a la fama. Amb uns gràfics fantàstics plens de força que narren la part emocional de la vida del Brian i de la seva relació amb cada un dels seus representats.
  • Estragos de una juventud sónica. Biografía de Sonic Youth. Por Ignacio Julià. (Alternia Editorial)

         


Interessant biografia a càrrec d' Ignacio Julià (Ruta 66) d' un dels grups fonamentals de  finals dels vuitanta i principis dels noranta. L' escriptor, fan i amic dels novaiorquesos ha seguit de prop la seva carrera i els ha entrevistat  en múltiples ocasions, i amb aquest llibre recull tota la seva experiència envers la banda, relatada de forma entusiasta. Ideal pels seguidors de SY.



  • Crazy Diamond: Syd Barrett y el amanecer de Pink Floyd. Por Pete Anderson y Mike Watkinson. (Munster Books).



Molts coneixiem per damunt la vida d' aquesta llegenda, però no pas els detalls. Aquest llibre aprofundeix en Syd Barret, en com va liderar amb genialitat el moviment psicodèlic, en la seva vida bohemia als Londres dels seixanta-setanta, en les seves incursions en les drogues, la seva follia i la desaparició de la vida pública refugiant-se al sòtan de casa de la seva mare. Una història única.


  • Who I Am. Memorias . Por Pete Towshend (Malpaso ediciones).



Autobiografia traduida al castellà del líder y guitarrista dels Who. Un relat en primera persona de la vida d' aquest supervivent del rock dels seixanta on desvela alguns secrets desconeguts fins ara. Un llibre per entendre millor a un músic irrepetible d' una banda capdal per entendre la música rock.

  • Yo fui Johnny Thunders. Per Carlos Zanón (RBA Ediciones).




Novela que relata com l' estrella de rock Francis Mr. Frakie decideix tornar al seu barri de sempre Horta-Guinardó per recuperar les essències que el van dur a formar part d' una banda i per fugir de la fama i de les drogues. Entre mig, el repàs a grups com Fleetwood Mac, Smiths, Clash, Patti Smith,...i tota una generació de músics, que com Johnny Thunders són irrepetibles.

  •  Història i poder del Rock català. Per Jordi Sierra Fabra (Enderrock).


En 1977 el prolífic Jordi Sierra Fabra va escriure en castellà aquest tractat dels primers anys del rock català. Trenta anys després (2007), la revista Enderrok va traduir-la al català rellançant una obra capdal per no oblidar els pioners del rock cantat en català. 

  • Un camell d'orient. Il·lustracions de Roger Padilla (Grup 62)/  25 de Gener. Una nadala de Manel. Il·lustracions de Roger Padilla (Llibres d'Ombrosa).



Fantàstiques nadales il·lustrades per el membre dels Manel, Roger Padilla, que adapten dues cançons de la seva formació i ens apropen el Nadal des del món indie.


No hay comentarios:

Publicar un comentario