jueves, 2 de enero de 2014

MILLORS DISCOS DEL 2013 (II) MENCIONS ESPECIALS VETERANS:

Com ens agraden els vells rockers de sempre. En un any en que hem perdut a un dels més grans, en Lou Reed, anem a repassar a un póquer de cracks que ens han sorprès amb nou material on segueixen donant lliçons magistrals de música. Un respecte a la tercera edat del rock!
 
1) PAUL MC CARTNEY- NEW:
                   

L' inquiet ex-Beatle torna amb la seva millor versió amb un "nou" disc sota el braç, ple de sorpreses. Amb una portada futurista a base de llums de neó, el llarga durada du una bona càrrega de cançons pop optimistas i enèrgiques, la producció de les quals les fan brillar  especialment. El prestigiós i eclèctic equip de tècnics d' estudi amb els que s' ha rodejat ha generat un disc que sona rabiosament actual on s' inclouen cançons per a tots els gustos: Electro-pop (Appreciate), Folk minimalista (Early Days), Power Pop (Save Us), Alt-Country (Turned Out), baladas fosques (Road), Blues (Get Me Out Of Here) i molt pop de sempre (New, On My Way To Work, I Can Bet,...).  Afortunadament la xistera del bo del Paul ha tornat repleta , demostrant que la seva inventiva les seves inquietuts no semblen tindre fi ni esgotar-se en la seva vigorosa vellesa. Lunny queda la seva darrera passa. Amén.

Cançons Preferides: Save Us, Early Days, New.


2) DAVID BOWIE - THE NEXT DAY:

                        

 
Després de deu anys de silenci, i gravat de manera clandestina amb el recuperat Tony Visconti ( productor de moltes de les millors obres del "Duc Blanc"), "The Next Day" ha estat molt ben acollit per la crítica especialitzada. Rao no els faltava ja que en l' interior de la controvertida portada (un collage de la portada del "Heroes" de 1977) trobem una compilació de rock elegant, madur,  i  fosc, on repesca diferents sonoritats de les seves  etapes mentre reflexiona sobre el pas del temps i la melancolía de mirar enrera. Un intel·ligent i ambiciós disc que guanya amb les escoltes, i que es troba a l' alçada del qui el signa.  Només ens queda somiar perquè, a més, vingui acompanyat d' una gira.

Cançons Preferides: Next Day, The Stars (Are Out Tonight), Were Are We Now.


3) ERIC BURDON- TILL YOUR RIVER RUNS DRY:

                        

Amb 72 anys aquest animal del rock es manté exultant i força actiu. A finals de gener va publicar aquest àlbum el qual  li va servir d' excusa per embarcar-se en una gira pels EEUU i per algunes ciutats europees, entre els quals, s' incloïa Barcelona, on va actuar el més de maig i va demostrar com d' intactes manté les seves aptituts vocals i el seu esperit rythm ' n blues. Un esperit  omnipresent en les cançons d' aquest "‘Til Your River Runs Dry", on rendeix tribut al gran Bo Diddley amb ” Before You Accuse Me” i amb una peça propia anomenada “Special Bo Diddley. Amb d' altres com  “When I Was Young”, “Water” o “27 Forever” fa un exercici de nostàlgia alhora que sonen vives i actuals.
 
Cançons Preferides: Water, 27 Forever, Before You Accuse Me
 


4) BOOKER T. - SOUND THE ALARM:

                          

El qui fora líder i multinstrumentalista de la banda d' acompanyament de la factoria Stax als seixanta (Otis Redding, Sam & Dave, Rufus i Carla Thomas,...) ha demostrat la seva supervivencia ben entrat el nou mil·leni amb el seu primer treball amb Stax Records després de 40 anys. Rodejat de joves veus negres (entre les quals hi ha la filla de Billy Withers) i amb uns teclats inimitables, "Sound The Alarm" és un bonic relat Soul que ens fa rememorar una época irrepetible que podem recuperar gràcies a la música. Passional i viu Booker T.
 
Cançons preferides:  Sound The Alarm, Fun, Broken Heart.

No hay comentarios:

Publicar un comentario