lunes, 14 de mayo de 2012

Mor l´ ànec de la Stax ( Donald "Duck" Dunn 24/11/1941 - 13/05/2012)


Donald "Duck" Dunn va morir ahir a Tòquio a l´edat de setanta anys després de donar un últim concert de blues en una gira pel Japó que ha hagut de ser cancel·lada.


Nadiu de Memphis, ja a l´institut va fer lligams d´amistat amb el brillant guitarrista Steve Crooper, qui el va fer entrar a la memorable "Booker T. And The MG´s" la formació d´acompanyament de la Stax Records. Hàbil baixista va deixar la seva emprempta en maratonians concerts i gravacions dels seixanta tant per a la propia discográfica "Stax" com per la seva agermanada "Atlantic", en suport de monstres de la música negre de gran tallatge com Otis Redding, Sam & Dave, Wilson Pickett o Isaak Hayes, aquest darrer també company seu a la "Booker T" com a teclista.

                                 
                                           Els incombustibles Booker T. & And The MG´s

Eterna és la seva matge interpretant la instrumental "Green Onions" amb la imborrable línia de baix que es desplega en la que és una de les més meravelloses peces de rock sense ser cantada.

Membre del Hall Of Fame des de 1992, en els anys vuitanta va formar part dels populars Blues Brothers, apareixent a la pel·lícula original de John Beluschi i Dan Aykroyd però també anant-se de gira amb la banda promocional.
                                  
                                                  Tot un Blues Brother


A més, l´incansable músic ha tingut el privilegi d´haver gravat per lo millor de lo millor del rock amb celebritats com Elvis Presley, Bob Dylan, Ray Charles, Neil Young, Eric Clapton, Jerry Lee Lewis, Muddy Waters, Diana Ross .... Un autèntic treballador del rock que amb la seva discreció va saber formar part d´ club selecte al que molts pocs tenen la fortuna de formar-hi part. Rest In Peace!

                                              Booker T.  And The MG´s - Green Onions

No hay comentarios:

Publicar un comentario