lunes, 20 de febrero de 2017

Avui Kurt Cobain hagués complert 50 anys: Un repàs fotogràfic al músic:


Kurt Cobain és una de les darreres llegendes del rock. La seva prematura mort l' any 1994 va engreixar el maleit club dels rockers morts a l' edat dels 27. La nota de suicidi, les teories que atribueixen la seva mort a Courtney Love, la depressió permanent, la infància complexe marcada por la separació dels seus padres i el vaivén de llars, l' adolescencia problemàtica, la seva creativitat introspectiva, l' estrellat atípic.....són la història d' una persona i d' un talent descomunal que va marcar a tota una generació i que va fer de lo rar i alternatiu de lo comercial i guai.
Per sort ens queden els discos de Nirvala, lamentant com hagués evolucionat creativament i en quin estat (personal i artístic) es trobaria a dia d' avui amb 50 anys.
Sempre fidels a la seva música i dolorosament admirats de la seva personalitat, què millor que fer un repas fotogràfic a la vida d' en Kurt.



Nascut l' any 1967 de ben petit era un nen feliç, tot fins que els seus pares es van separar. Mai ho va superar.




Malgrat tenir dues families i tres germans mai es va acabar de sentir part de cap familia.



De seguida es va refugiar dels seus problemes amb ell mateix, ja dibuixant còmics, escrivint lletres o tocant instruments. A l' institut no van ser pocs els problemes que va patir on es va sentir marginat i estigmatitzat com a extrany.



A  l' adolescència va marxar de casa a viure amb una novia mentre es passava el dia tancat a casa mirant la tele, llegint  (Kerouak o Bukovski es trobaven entre les seves preferències)  o fent música sino pintant.


La seva capacitat compositiva i la seva manera d' expressar la rabia amb la música poc a poc va començar a captar fans, naixent el seu mite i el de Nirvana.


Els discos de Nirvana van arribar editats pel segell independent Sub Pop fins que van despertar l' interès del Mainstream i de Geffen i Universal. Pot dir-se que Cobain i Niravana van posar de moda lo alternatiu i van fer néixer el concepte indie venent milions de còpies dels seus discos.


Tot i que la seva música estilísticament es va etiquetar com a Grunge. Junt amb altres bandes com Pearl Jam o Soundgarden van marcar a tota la joventut dels noranta. Els seus directes gamberros i intens davant d' una legió entregada de fans són ja imatge pel record.


L' abús de substàncies i d' alcohol es barrejava amb el seu caràcter depressiu i histriònic.


Aquí amb Thurson Moore dels grans Sonic Youth. Cobain també va tenir amistat amb Michael Stipe dels R.E.M.



El matrimoni amb Courtney Love cantant de Hole va fer una de les parelles més Chic del moment tot i que la controvèrsia sempre els va perseguir.


Tot i la fama i el brutal èxit artístic Cobain mai va sentir-se plenament realitzat. La introspecció d' uns sentiments melancòlics, de desesperació vital i d' angoixa servien per a la música però no per a la seva estabilitat personal.


Un dels seus millors moments va arribar amb la paternitat. Frances Bean Cobain filla amb la Courtney (nascuda 18 d' agost de 1992) va poder gaudir molt poc temps de son pare.


Amb discos com "In Utero", "Incesticide" i sobre tot "Nevermind" la música de Nirvana va donar la volta al món i va encumbrar-lo com a una llegenda del rock.


Un dels millors moments artístics que ens va regalar va ser el concert MTV Unplugged gravat el 18 de novembre de 1993 on la tristesa i l' angoixa topaven amb la bellesa d' un disc publicat pòstumament.



El 6 d' abril de 1994 en Kurt va aparèixer mort junt amb una carta de suicidi. El misteri sobre el fatal desenllaç així com les especulacions han rodejat una tragèdia que ens va privar d' un artista irrepetible. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario