sábado, 23 de abril de 2016

ROCK' N BOOK (V):

Com cada any per aquestes festivitats lectores (Diada de Sant Jordi i "semana del libro") volem proposar-vos unes lectures rockeres. A llegir toca doncs!




  • Bowie. Vida y discografía. Paolo Hewitt. Editorial Blume.


  • Aquesta incomplerta biografia del gran "Duc Blanc" no recull ni el seu final ni l' impactant "Blackstar", però ens du un repàs a la seva camaleònica trajectoria anterior vital i artística, amén de venir adornat amb meravelloses fotografies que ajuden a comprendre a aquest genial músic indispensable per comprendre els nostres temps.


  • LEMMY. La autobiografía. Ian Kilminster/ Janis Garza (Es Pop Ediciones).

          Una altre biografia incomplerta és aquesta del també recentment desaparegut Lemmy on repassa una de les vides més apassionals del rocanrol marcada per la seva passió per la música, els excessos, la vida a Los Angeles, la fama i tot un seguit d' històries moltes desconegudes d' aquest personatge únic.


  • Memorias de Neil Young: El sueño de un hippie. Autobiografía (Música Malpaso).

Per a aquells incombustibles del Neil Young , que no es perdin aquestes memories escrites pel propi músic i que han editat la magnífica editorial Malpaso. Una història d' amplificadors, trens elèctrics, pares abnegats, causes benèfiques, porros i alcohol i molt de rock n' roll.

  • Ponche de ácido lisérgico. Por Tom Wolfe (Ed. Anagrama)

Tot un clàssic de la literatura del S. XX, Tom Wolfe (autor d' entre d' altres "la foguera de les Vanitats"), s' endinsa en un viatge en furgoneta on reviurà les essències del moviment hippie, les drogues, la música i la companyia de gent com Jerry Garcia (Grateful dead) o Ken Kesey (escriptor d' "Alguien voló sobre el nido del cuco").


  • The Rolling Stones en el objetivo 1963-1969. Por Mark Hayward (Editorial Timun Mas).

 Repàs a les fotografies que en Mark Hayward va fer a ses "Majestats Satàniques" del 63 al 69. Molt interessant veure algunes de les darreres fotos de Brian Jones, just abans de morir. Disfresses, festes i moments interessants de la banda en la seva primera dècada d' existència.



  • Stone Arabia. Por Dana Spiotta (Ed. Blackie Books).


Aquesta escriptora italiana relata de forma magistral la vida d' una estrella del rock vinguda a menys a través dels ulls de la seva germana. Punk, Power Pop i etapa de cantautor en búsqueda de l' obra perfecte en una narració que barreja realitat i fantasia.


  • ¿Acaso molesta el ruido que retumba en mi sesera? Por Steven Tyler (Ed. Malpaso).



Autobiografía en castellà - traducció a càrrec del gran Ignacio Julià - del hiperactiu lider i solista dels mítics Aerosmith. Un repàs des d' un punt de vista força parcial a la trajectòria vital de la persona i de la banda, des dels primers èxits en els setanta fins les seves incursions en la televisió. Ideal pels que els interessi les vides a base de sexe, drogues i rock. 

  • Lennon. Por David Foekinos (Editorial Alfaguara).




L' escriptor francès David Foekinos es fica literalment a la pell del Beatle per anar desgranant tota la seva vida des de la més profunda intimitat sentimental. El relat parteix de les reflexions que Lennon va fent al seu psiquatre en l' època final de la seva vida. Una interessant novela que ajuda a entendre al geni de les ulleres rodones i revela algunes informacions potser desconegudes pel lector.





  • 501 cançons catalanes que has d'escoltar abans de morir. Per Jordi Bianciotto.
                                        
El crític musical Jordi Bianciotto ens selecciona 501 cançons de pop-rock en català imprescindibles i ens realitza una explicació per a cada d' una d' elles de la seva història i del seu procés de creació. Tot i notables absències i seleccions errònies el llibre resulta molt interessant per aquells qui vulguin descobrir artistes i cançons cantades en la seva llengua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario