viernes, 20 de abril de 2012

Mark Lavon Helm (LEVON HELM) - Arkansas 26/05/1940 - New York 19/04/2012

El qui fora músic, veu i bateria de "The Band" i membre del conjunt d´acompanyament del primer i polèmic Bob Dylan elèctric "The Hawks", va morir a dia d´ahir a conceqüència d´un càncer de gola, malaltia que havia anat arrossegant des de finals dels anys 90. Enrera ha quedat tota una fabulosa trajectòria musical que va des de la participació a la gira elèctrica de Dylan del 65, a la gravació de dos àlbums d´aquest "Planet Waves" (1974) i "Basement Tapes" (1975) o la col·laboració amb d´altres grans músics com Elvis Costello, Dr. John, Kris Kristopherson o Emmylou Harris - per citar-ne alguns - en un curiós projecte a l´entrada del nou mil·leni anomenat The "Midnight Ramble" on oferia concerts a la seva casa de Woodstock.




Però sobre tot Helm serà recordat per formar part dels gloriosos "The Band" (1968-1976) on va ser bateria i ocasionalment multinstrumentista, i donar veu principal a molts dels seus temes. Són fites de l´agrupació dos àlbums llegendaris, "Music From Big Pink" (1968) i "The Band" (1969).









Imatge de Helm cantant "The Weight" al meravellós documental del Martin Scorsese "The Last Waltz" (1978) on queda constància del mític darrer concert que van donar la imprescindible formació que van ser "The Band".








Destacar, a més, la participació de Helm al concert de Roger Waters de "The Wall"a Berlín l´any 1989 o en els primers concerts de la "Ringo´s All- Star Band", com també la seva vinculació al cinema en petits papers secundaris.




Els seus darrers anys va publicar interessants discos en solitari que el van fer guanyar premis Grammy (anys 2007-2008-2010). Descansi en pau...







"I pulled in to Nazareth, was feeling 'bout half past deadI just need some place where I can lay my head“Hey mister, can you tell me where a man might find a bed?''He just grinned and shook my hand, “No'' was all he said. " (The Weight - 1968)

No hay comentarios:

Publicar un comentario