miércoles, 12 de diciembre de 2012

MOR RAVI SHANKAR

Varasani 07/04/1920 - San Diego 11/12/2012




Ravi Shankar ( Robindro Shaunkor Chowdhury) va morir ahir a l´edat de 92 anys en l´Hospital de San Diego on havia estat ingressat per a sotmetre´s a una operació per paliar les seves deficiències respiratòries.
Pare de la popular cantant pop-jazz Norah Jones, serà recordat especialment per la seva relació estreta amb George Harrisson. Gràcies a les seves ensenyançes el guitarrista de Liverpool va poder introduïr el sitar i la música indú al rock cap a mitjans de la dècada dels seixanta, el mateix que va fer un altre dels seus deixebles, el Brian Jones dels Rolling Stones. Per aquest motiu al 1967 el van cridar per participar als mítics festivals hippies de Woodstock i Monterrey.
Nascut a la vora del riu Ganges, provenia d´una alta casta de l´India (brahmanes) i era fill d´un violinista reconegut, qui el va introduïr a la música i enviar a estudiar-la a París.
Famós gràcies als Beatles, va ser fora d´aquests quan va tenir un víncul més intens amb Harrisson, amb qui va gravar discos, anar de gira i idear el projecte benèfic del "Concert for Bangladesh" (1971).
Els posteriors anys va créixer la seva fama com a músic, treballant amb altres rockers o músics de jazz, composant bandes sonores per pel·lícules o col·laborant amb prestigioses orquestes clàssiques com la London Symphony Orchestra.
Ferm defensor a occident de les tradicions i del patrimoni cultural de l´India, místic i fervent religiós, afable i humil, va guanyar fins a 3 premis Grammy, va ser nomenat membro de la Càmara Alta del Parlamento indú i ha estat el màxim responsable de dur la música del seu pais al món. Namasté, mestre Ravi !!!!
 
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario